Соціум

Дослідження виявило, як змінилися зарплати в компаніях в Україні

Понад 80% компаній працюють або вже закінчили роботу над планом дій після виходу з карантину.

В Україні в половині опитаних компаній планують проводити або вже провели перегляд зарплат без змін, тоді як майже чверть (23%) відклала перегляд, мінімум, для однієї категорії персоналу. Відповідні результати дослідження Делойт в Україні та Американської торговельної палати в Україні.

«Найчастіше зменшення відсотка перегляду заробітних плат відбувалося для топ-менеджерів і працівників офісу, а збільшення відсотка — працівникам виробництва. Переважна більшість респондентів позапланово не підвищувала і не зменшувала рівень заробітних плат», — сказано в дослідженні.

При цьому половина компаній-респондентів, де існує програма короткострокового стимулювання, планує виплачувати бонуси співробітникам без змін.

«Більш як 80% компаній розробляють або вже розробили план дій після виходу з карантину і тільки 9% ще не займалися його розробкою.

Зокрема, в якості посткарантинних дій більшість опитаних організовують офісне приміщення для можливості соціального дистанціювання співробітників, посилять заходи безпеки, забезпечать працівників додатковими засобами захисту, а також дозволять працювати з дому», — додали автори дослідження.

Відзначається, що 64% ​​відсотка компаній планують підтримувати поточну чисельність персоналу і лише 14% опитаних відзначили, що вдаватимуться до скорочень персоналу в рамках хоча б однієї категорії співробітників.

Також 44% респондентів вважають, що їхня організація здатна виконати наявний план діяльності на 2020 рік.

Нарешті, більше половини (63%) організацій планують або вже провели перегляд цілей на місяць / квартал / рік для персоналу у зв’язку з пандемією і спадом економіки.

Опитування проводилося в період з 1 по 19 червня. У ньому взяли участь 22 компанії. Серед респондентів — майже половина (45%) топ-менеджерів і HR-директорів, 36% керівників середньої ланки і HR-менеджерів, а також старші HR-фахівці, HR-фахівці та представники фінансової функції.

Нагадаємо, що раніше Шмигаль назвав мету підвищення «мінімалки». Влада розраховує на те, що підвищення мінімальної зарплати збільшить надходження до бюджету.

Також повідомлялося, що люди з низькою зарплатою мають більший ризик заразитися COVID-19. Зокрема, в США більшість працюючих громадян задіяні у сферах, які не дозволяють працювати дистанційно.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net