Здоров’я

Другої хвилі пандемії можна уникнути — ВООЗ

Якщо не вжити необхідних заходів обережності, друга хвиля захворюваності може мати серйозні наслідки.

Другої хвилі коронавірусу можна уникнути, але за відсутності запобіжних заходів вона може стати дуже руйнівною. Про це заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге.

«Однак все більша кількість країн знімає обмеження (щодо коронавірусу — ІФ), є явна загроза повторного сплеску інфекції COVID-19. Якщо не лікувати ці сплески, друга хвиля може наступити, і вона може стати дуже руйнівною», — сказав Клюге.

Представник ВООЗ наголосив, що необхідно пам’ятати про те, що справи зараз йдуть «не краще, ніж на початку року»: як і раніше немає ні вакцини, ні лікування від коронавірусу.

«Хороша новина в тому, що ми багато чому навчилися після першої хвилі. Якщо виникне новий сплеск, ми будемо краще підготовлені, ми краще розуміємо вірус, які заходи працюють, і як нам підготуватися», — зазначив Клюге.

У ВООЗ вважають, що необхідно поступово і обережно знімати введені обмеження, а також проводити постійний моніторинг ситуації.

Нагадаємо, що раніше у ВООЗ назвали загальну кількість заражених COVID-19. Пацієнти з коронавірусною інфекцією нового типу виявлені в 216 країнах, зазначається в статистиці ВООЗ.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net