Аналітика

Дуда підписав нову стратегію нацбезпеки Польщі

Документ відображає зміни, які настали в Польщі і в світі за останні п’ять років, зазначив Анджей Дуда.

Президент Польщі Анджей Дуда підписав нову Стратегію національної безпеки країни. У цьому документі головною загрозою названо агресивну політику Росії, повідомляє агентство PAP.

Стратегія національної безпеки передбачає підготовку та введення закону про управління і національну безпеку, який встановить ієрархію стратегічних та планувальних документів, що стосуються національної безпеки. З підписом президента Польщі втратила силу Стратегія національної безпеки від 2014 року.

У документі описується ситуація з безпекою, загрози і проблеми, а також бажані дії. Стратегія зачіпає політичні, військові, економічні, енергетичні, соціальні питання, також враховує кліматичні ризики.

Агресивна політика Росії в стратегії визначена як найбільша загроза Польщі.

Сам Дуда після підписання заявив, що стратегія відображає, перш за все, зміни, які настали в Польщі і в світі за останні п’ять років.

Нагадаємо, Польща готова прийняти більше військових США. На польській території вже знаходяться 4,5 тисячі американських військових, але Варшава згодна на подальше збільшення їх чисельності.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net