Соціум

Джефф Безос пожертвує мільйони на збереження навколишнього середовища

Засновник Amazon і найбагатша людина планети Джефф Безос пожертвував 791 млн доларів на збереження навколишнього середовища. Про це він написав в Instagram.

Уточнюється, що гроші екологам виділять через заснований Безосом фонд Earth Fund.

«Сьогодні я радий оголосити про перших одержувачів Earth Fund — 16 організацій, що працюють над інноваційними, амбітними та динамічними рішеннями», — написав мільярдер.

За його словами, виділення цих коштів — тільки початок фінансування вчених, активістів, неурядових організацій, які захищають майбутнє Землі.

Так, серед одержувачів коштів від Earth Fund отримають по $ 100 млн Інститут світових ресурсів (WRI), Nature Conservancy, Всесвітній фонд дикої природи (WWF), Фонд захисту навколишнього середовища (EDF) і Рада із захисту природних ресурсів США. Серед інших одержувачів коштів — Climate and Clean Energy Equity Fund, ClimateWorks Foundation, Eden Reforestation Projects, Energy Foundation, The Hive Fund for Climate and Gender Justice, NDN Collective, Rocky Mountain Institute, Salk Institute for Biological Studies, Solutions Project і Union of Concerned Scientists.

Джефф Безос зазначив, що останні кілька місяців вивчав діяльність цих 16 організацій. Перш за все його цікавило, наскільки інноваційними, амбітними та результативними є їхні проекти. Багато з одержувачів грантів вже заявили, що витратять кошти на розробку проектів, згаданих Джеффом Безосом або пожертвують кошти іншим неприбутковим організаціям. Наприклад, WWF інвестує свої $ 100 млн на захист мангрових дерев.

Зміна клімату, за словами засновника Amazon, є найбільшою загрозою для планети.

У серпні статки Безоса завдяки зростанню вартості акцій його компанії на торгах вперше в історії перевищили 200 млрд. доларів. Зараз Forbes повідомляє, що засновник Amazon володіє 183 млрд. доларів.

Нагадаємо, що цілий біобанк для збереження коралів, які вмирають від поганої екології, буде незабаром побудований поблизу Великого Бар’єрного рифа в Австралії. У цьому біобанку зберуть 800 різних видів живих коралів.