Здоров’я

Джонсон заявив про «найбільшій прорив» в лікуванні COVID-19

У Великобританії прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив, що місцеві вчені зробили «найбільший прорив» в лікуванні коронавірусу. Про це він сказав на прес-конференції, передає канал ITV.

Препарат дексаметазон на випробуваннях знизив смертність серед тих, хто перебував на ШВЛ, — приблизно на третину в порівнянні з групою, яка отримувала стандартну медичну допомогу. При цьому для тих, хто отримував кисень, — смертність знизилася в половину.

Джонсон підкреслив, що пишається командою британських вчених, яка провела «перше надійне клінічне випробування» щодо використання дексаметазону для лікування коронавірусу і подякував тисячі пацієнтів в Британії, які добровільно взяли участь у випробуваннях.

У свою чергу головний науковий радник уряду Патрік Валанс сказав, що препарат дешевий, а це значить, що він може мати ефект у всьому світі.

«Дексаметазон недорогий, широко доступний, і дійсно захоплююча річ в цьому дослідженні полягає не тільки в тому, що він працює, але і в тому, що він може працювати в усьому світі», — додав Валланс.

Прем’єр Британії підкреслив, що уряд зробив кроки, щоб забезпечити достатню кількість поставок, навіть у разі другого піку.