Прогрес

Ефективність вакцини AstraZeneca склала 70% — ВВС

Середній рівень ефективності вакцини від коронавірусу, яку створили Оксфордський університет і британсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca, за підсумками випробувань склав 70%. Про це повідомляє BBC.

У клінічних дослідженнях препарату було задіяно 20 тисяч добровольців з Велкої Британії і Бразилії. У ході випробувань було виявлено, що при первісному введенні більшої дози вакцини рівень захисту від зараження падав до 62%, але зростав до 90%, коли випробовувані спочатку отримували малу дозу, а потім, при повторній ін’єкції, збільшену дозу препарату.

Зазначено, що вакцина показала менший ступінь захисту, ніж препарати компаній Pfizer і Moderna, але зате вона дешевша, а також її легше зберігати і транспортувати.

«Це чудова новина, що Оксфордська вакцина довела свою ефективність у ході випробувань. Попереду ще багато перевірок на безпеку, але це фантастичні результати», — написав у своєму Twitter британський прем’єр-міністр Борис Джонсон.

Раніше стало відомо, британська COVID-вакцина показала хороші результати у літніх людей.

Також повідомлялося, що Британія вже забезпечила собі доступ до чотирьох вакцин від коронавірусу і 250 млн доз. Це дає найбільш ймовірний шанс знайти ефективні ліки максимально швидко.