Аналітика

Економіка Британії впала максимально за 25 років

У другому кварталі 2020 року економіка Великобританії впала на 20,4% в порівнянні з попереднім кварталом. Про це свідчать попередні дані Національного статистичного управління (ONS).

Зазначається, що це найістотніше падіння в квартальному вираженні з початку обліку показника в 1955 році.

При цьому падіння ВВП було зафіксоване другий квартал поспіль, таким чином, економіка увійшла в рецесію. Водночас до квітня-червня 2019 року падіння досягло 21,7%.

Раніше аналітики в середньому прогнозували падіння відповідно на 20,5% і 22,4%, передає Trading Economics.

У статистичному відомстві зазначають, що падіння економіки пов’язане з обмеженнями і заходами соціального дистанціювання, введеними для стримування поширення пандемії коронавірусу.

У другому кварталі обсяг інвестицій бізнесу впав на 31,4% до попереднього кварталу і на 31,3% в порівнянні з тим же періодом минулого року. У свою чергу витрати споживачів впали на 23,1% до попередніх трьох місяців — падіння також стало рекордним.

Промислове виробництво в червні зросло на 9,3% в порівнянні з попереднім місяцем. Це найсуттєвіше зростання показника з березня 1972 року. У річному вираженні показник впав на 12,5%. Аналітики очікували збільшення першого показника на 9,2% і падіння другого на 12,8%.

Нагадаємо, що раніше економіка ЄС оновила рекорд падіння за 25 років. Найменш постраждалою від коронавірусної кризи в другому кварталі виявилася економіка Литви, де зафіксовано зниження всього на 5,1%.

Також повідомлялося, що економіка Південної Кореї виявилася в рецесії вперше за 17 років. У річному вираженні ВВП Південної Кореї в квітні-червні скоротився на 2,9% після підйому на 1,4% трьома місяцями раніше.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net