Економіка

Економіка єврозони впала на 12% за квартал

Падіння ВВП стало найзначнішим з початку обліку показника в 1995 році. Економіка Єврозони увійшла в рецесію.

ВВП 19 країн єврозони впав на 12,1% в II кварталі 2020 року, порівняно з попереднім кварталом. Про це свідчать дані Статистичного управління ЄС, опубліковані.

Відзначається, що економіка єврозони увійшла в рецесію, так як падіння ВВП було найістотнішим з початку обліку цього показника в 1995 році. У річному вираженні ВВП єврозони скоротився на 15%.

При цьому рекордне падіння ВВП було зафіксовано в Німеччині (-10,1%, порівняно з попереднім кварталом), Франції (-13,8%), Італії (-12,4%) та Іспанії (-18,5%), відзначає Trading Economics.

Відзначимо, що в першому кварталі ВВП єврозони знизився на 3,6% в поквартальному вираженні і на 3,1% в річному.

У той же час, ВВП 27 держав Євросоюзу в другому кварталі впав на 11,7% у поквартальному вираженні і на 14,1% — в річному.

Нарешті, кількість зайнятих скоротилася, порівняно з попереднім кварталом на 2,8% в єврозоні та на 2,6% в ЄС. Падіння показників також стало максимальним за історію спостережень. Порівняно з другим кварталом 2019 року зайнятість скоротилася на 2,9% в єврозоні та 2,7% — в ЄС.

Нагадаємо, що раніше економіка ЄС оновила рекорд падіння за 25 років. Найменше постраждала від коронавірусної кризи в другому кварталі економіка Литви, де зафіксовано зниження всього на 5,1%.

Також повідомлялося, що економіка Південної Кореї опинилася в рецесії вперше за 17 років. У річному вираженні ВВП Південної Кореї в квітні-червні скоротився на 2,9% після підйому на 1,4% трьома місяцями раніше.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net