Економіка

Економіка Німеччини занурюється у важку рецесію — експерти

Індекс ділових настроїв ФРН впав до рекордно низького рівня. За прогнозами, країні загрожує найпотужніша рецесія за весь післявоєнний час.

Представники німецького бізнесу вкрай песимістично оцінюють перспективи економічного розвитку країни. Індекс ділових настроїв Німеччини впав у квітні до історично низького рівня — до 74,3 пункту, знизившись на 11,6 пункту.

Це найбільше падіння, коли-небудь зафіксоване, а також найнижче значення поточного стану, повідомив мюнхенський Інститут економічних досліджень ifo, який складає індекс.

Президент ifo Клеменс Фуст заявив про «катастрофічні настрої» серед найвищого керівництва компаній: «Криза навколо коронавірусу б’є по економіці Німеччини з усією силою».

Про це ж свідчать і дані Нюрнберзького інституту вивчення ринку праці (IAB).

Згідно з його прогнозом, економіку Німеччини чекає в цьому році обвал на 8,4%, що призведе до зростання числа безробітних у певний момент до трьох мільйонів.

Число працівників, які перейшли на скорочений робочий день, підвищиться в середньому за рік до 2,5 мільйонів — рекорд, що значно перевищує показник часів фінансової кризи 2008-2009 років.

«Німецька економіка поринає в найважчу рецесію за всю післявоєнну історію», — йдеться в доповіді дослідницького інституту.

Джерело: DW