Здоров’я

Експерти назвали найкращі дієти

У США опублікували рейтинг найкращих систем харчування, які допомагають не тільки схуднути, але й поліпшити здоров’я.

Рейтинг найкращих дієт був складений на підставі думки експертів в галузі охорони здоров’я США. Список ефективних систем харчування представлений на порталі U.S. News & World Report.

Лідером рейтингу стала середземноморська дієта. Фахівці констатують, що ті, хто дотримується цієї дієти, не тільки довше живуть, але й набагато рідше схильні до онко- та серцево-судинних захворювань.

Система харчування має на увазі мінімальне вживання червоного м’яса, цукру і насичених жирів. Дієта багата горіхами, овочами, рибою. Також прихильникам цієї системи слід вести активний спосіб життя.

Друге місце експерти з харчування віддали DASH-дієті, специфіка якої полягає в боротьбі з гіпертонією. Тут дієтологи не рекомендують вживати продукти з високим вмістом насичених жирів (жирне м’ясо, жирні молочні продукти і тропічні олії), а також підсолоджені напої та солодощі.

Замикає трійку лідерів «гнучка дієта» (The Flexitarian Diet), що закликає до вегетаріанства, але іноді м’ясо все ж дозволяється. Фахівці вважають, що, дотримуючись цієї системи харчування, можна не тільки схуднути, але й поліпшити здоров’я, а також продовжити життя.

Як ми писали раніше, дієтолог розповіла, як швидко і просто схуднути взимку.

Також нагадаємо, що експерт з харчування розповів, як швидко скинути зайву вагу після свят.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net