Men's & Women's

Експерти назвали найпоширеніші причини поломки двигуна

Причиною виходу з ладу двигуна може стати не тільки його ненадійність, але і людський фактор.

Після кузова, двигун — найдорожча деталь автомобіля, і його поломка може боляче вдарити по кишені автовласника, інформує Ukr.Media.

Щоб не допустити виходу його з ладу важливо розуміти, яким чином функціонує агрегат і які основні причини поломок.

Експерти назвали Топ-5 причин виходу з ладу двигуна:

Жарко

Висока робоча температура двигуна — нормальне явище. Але перегрів веде до неминучої поломки, оскільки кожний його елемент має обмежену термостійкість.

Щоб уникнути цього, фахівці рекомендують не допускати зносу приводу помпи (для ланцюгових моторів), а також низького рівня охолоджуючої рідини, і також неякісних рідин або води. Відмовтеся від їзди «в натяг», тобто на низьких оборотах і високих навантаженнях, тому що з виробленим теплом охолоджуюча рідина може не впоратися. Неякісне паливо, яке погано запалюється також веде до детонації і перегріву.

Холодно

Загусло на холоді моторне мастило погіршує якість змащення вузлів тертя, а перепад температур в поршнях може досягати 200 градусів. Таке навантаження рано чи пізно призведе до поломки двигуна.

Клин клином

Необхідно стежити за рівнем моторного мастила і систематично змінювати його, щоб силовий агрегат не «заклинило». Крім того, експерти не рекомендують перевантажувати автомобіль.

Гідронебезпека

Гідроудар, як правило, викликаний спробою швидкого подолання перешкоди у вигляді глибокої калюжі. Вода при попаданні її в циліндр на моменті стиснення останнього, неминуче призведе до виходу з ладу двигуна. Крім того, в блок циліндрів може потрапити і охолоджуюча рідина через пробиту прокладку головку блоку циліндрів. Вірною ознакою цього є білий дим з вихлопної труби, який можна помітити в дзеркало заднього виду.

Купання «коня»

Самостійна промивка моторного відсіку «керхером» і хімією також не рекомендується. Цим повинні займатися досвідчені фахівці.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net