Здоров’я

Експерти озвучили правильний раціон харчування на карантині

Експерти радять додавати в раціон більше овочів і пити більше рідини — води і чаю на травах.

Населенню на карантині властивим є переїдання, яке може стати справжньою проблемою для людини, яка працює у віддаленому режимі, пише УНІАН.

Варто дотримуватися певних правил харчування, щоб не нашкодити здоров’ю і вазі.

Рекомендація номер один — половину Вашої тарілки під час кожного прийому їжі повинні складати овочі. Це не обов’язково повинні бути свіжі салати, підійдуть і будь-які коренеплоди.

Також важливо зменшити кількість простих вуглеводів Це вживання різних тістечок, свіжої випічки, цукерок тощо. Якщо їсти їх часто, можна не тільки набрати зайву вагу, а й порушити обмін речовин в організмі.

Вибирати їжу потрібно з низьким глікемічним індексом. До цих продуктів відносяться крупи, бобові, риба і м’ясо. Така їжа багата волокнами і білками, вона дарує ситість і зменшує спокусу з’їсти чогось солоденького.

Ще одне важливе правило — відмовитися від частих перекусів. Вони можуть бути шкідливими для шлунка і відволікають від роботи.

Сніданок повинен бути максимально ситним. Пити потрібно багато рідини. Це можуть бути проста вода або ж трав’яні чаї. Однак потрібно зменшити споживання кави. У робочому режимі і в офісі ми випиваємо по кілька чашок в день. Тепер ми знаходимося вдома, і ефект жвавої бадьорості не такий уже й потрібний.