Здоров’я

Експерти визначили, що погіршенню здоров’я у людей сприяють сварки у родині

Родинні сварки здатні погіршувати здоров’я людей.

Напевно слова прислів’я «Милі сваряться — тільки тішаться» — відомі багатьом. Однак не усі знають, що часті сварки можуть викликати серйозні проблеми зі здоров’ям у обох партнерів. Про це нещодавно повідомили експерти з Університету Джорджії, інформує Ukr.Media.

До таких висновків експерти прийшли, провівши дослідження життя 250 сімейних пар, які перебували більше 20 років у шлюбі. По-перше, дослідники з’ясували, що пари, які регулярно сварилися на початковому етапі створення родини, потім продовжили сварки протягом усього періоду спільного проживання.

По-друге, люди, що постійно сварилися, найчастіше відчували себе самотніми. Це почуття супроводжувалося погіршенням показників фізичного здоров’я.

«Проведений порівняльний аналіз стану здоров’я пар, які перебувають у шлюбі і постійно сваряться, показав значне погіршення здоров’я у порівнянні з парами, що живуть у коханні та злагоді», — повідомила авторка проекту Кетрін Уокер О’Ніл з Коледжу сімейних і споживчих наук Університету Джорджії.

На думку експерта, більш раннє втручання і зниження кількості конфліктів між подружжям допоможе попередити розвиток проблем зі здоров’ям у майбутньому.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net