Економіка

Експорт Китаю через коронавірус упав на 17%

Експорт країни становить 292,45 млрд доларів. Зовнішня торгівля Китаю вперше за два роки ввійшла в дефіцит на майже сім млрд доларів.

Експорт Китаю знизився на 17,2% у січні і лютому на тлі поширення коронавірусної інфекції. Про це повідомляє South China Morning Post.

Зазначається, що в січні-лютому 2020 року Китай експортував на світові ринки на 292,45 млрд доларів — це на 60,75 млрд доларів менше, ніж за січень-лютий минулого року.

Також повідомляється, що імпорт товарів у Китай скоротився на 4%.

Загалом у Китай завезли товарів на загальну суму 299,54 млрд доларів. Це означає, що зовнішня торгівля Китаю вперше за два роки увійшла в дефіцит на майже 7 млрд доларів, хоча аналітики прогнозували, що торгівля Китаю буде профіцитною на 24,6 млрд доларів.

За прогнозами аналітиків, яких опитало агентство Bloomberg, експорт впаде на 15,2%, а імпорт — на 16,6% відповідно. Загалом зовнішня торгівля Китаю за два місяці обраховувалася 591,99 млрд доларів — на 11% менше, ніж у минулому році.

Нагадаємо, що раніше в Китаї кількість жертв коронавірусу зросла до 3136. За добу на території країни померли 17 осіб і виявлено 19 нових випадків зараження Covid-19.

У ВООЗ заявили, що на одужання від коронавірусу потрібно до шести тижнів, але у важких випадках захворювання цей процес може затягтися на місяці.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net