Прогрес

Естонська компанія допоможе захистити від хакерів українські держоргани

Зарубіжна компанія допоможе українським колегам у розробці і введенні в експлуатацію спеціальних програм.

Мінцифри буде вдосконалювати рівень кібербезпеки в установах державного сектору спільно з Естонською Академією електронного урядування (eGA). Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Особливий фокус — на підвищенні здатності державних органів з оцінки безпеки своїх інформаційних систем і на впровадженні необхідних процедур тестування на безпеку», — сказано в повідомленні.

У Мінцифри відзначають, що естонська компанія допомагатиме українським колегам в розробці, введенні в експлуатацію та проведенні тестів на безпеку і в навчанні керівників для поліпшення розуміння ними необхідності таких тестів.

Під час проекту відібрані органи державної влади проведуть одноразові тестування критично важливих систем. За результатами тестів власники таких систем зможуть вжити належних заходів для запобігання реальним кібератам.

eGA — некомерційна консалтингова організація. З 2002 року налагодила співпрацю з організаціями з більш ніж 130 країн і провела навчання для понад 4500 посадових осіб.

З 2012 року Академія електронного урядування допомагає розвивати сферу електронного урядування в Україні і проводить форуми для IT-директорів.

Нагадаємо, ще в березні повідомлялося, що США виділять Україні 38 млн доларів на кібербезпеку.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net