Соціум

Facebook перегляне політику контенту після скандалу з постами Трампа

Політика Facebook полягає в тому, щоб або видалити повідомлення, або залишити його без будь-яких інших варіантів, тепер же можуть розглянути інші можливості.

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг заявив, що він розгляне зміни в політиці, які призвели до того, що компанія не видалила суперечливі пости президента Дональда Трампа після вбивства афроамериканця Джорджа Флойда, повідомляє Reuters.

«Я знаю, що багато хто з вас вважають, що на минулому тижні ми повинні були якось позначити пости президента», — заявив Цукерберг, посилаючись на своє рішення не видаляти пост Трампа, що містить фразу «коли починається мародерство, починається стрілянина».

«Ми збираємося переглянути нашу політику, яка дозволяє обговорення і загрози застосування державою сили… Ми збираємося розглянути потенційні варіанти роботи з порушенням або частковим порушенням контенту», — заявив він.

Цукерберг сказав, що Facebook буде більш прозорим у прийнятті рішень про те, чи слід знімати пости, і прагнутиме створювати програмне забезпечення для просування расової справедливості.

Політика Facebook полягає в тому, щоб або видалити повідомлення, або залишити його без будь-яких інших варіантів. Тепер у соцмережі розглянуть можливість вибрати.

Нагадаємо, що 29 травня Дональд Трамп у своєму пості в Twitter пригрозив ввести сили Національної гвардії. Після цього соцмережа закрила можливість коментувати, лайкати і порширювати цей пост, пояснивши це тим, що він порушує правила соцмережі щодо «прославлення насильства», проте вирішила не видаляти його «в інтересах громадськості».

У той же час глава Facebook Марк Цукерберг заявив, що пост Трампа про події в Міннесоті не видали, бо позиція Facebook передбачає свободу самовираження, за умови, що «це не тягне за собою безпосередню загрозу, шкоду чи небезпеку».

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net