Соціум

Facebook показав робоче місце майбутнього

У компанії створили змішану реальність зі справжньої, віртуальної і доповненої реальності. І запевняють, що робота з дому із футуристичними фейсами комп’ютерів стане справжньою роботою мрії.

Компанія Facebook через спалах коронавірусної інфекції і переведення співробітників багатьох компаній на віддалену роботу вирішила пофантазувати і показала, як, можливо, виглядатиме робоче місце в майбутньому. Своє бачення компанія представила в соціальній мережі.

Фахівці вважають, що при роботі в майбутньому будуть використовувати доповнену і віртуальну реальність (AR і VR).

Так, людина за допомогою VR-шолома, доповненого оглядовою камерою, на звичайній клавіатурі зможе вводити дані, які будуть відображатися на віртуальному дисплеї.

Управляти екранами можна жестами, вибудовуючи під себе робоче місце.

Також у компанії придумали віртуальних аватарів, які копіюють образ і емоції людини за допомогою штучного інтелекту Codec Avatars. Аватари потрібні будуть для того, щоб людина не почувалася самотньо.

У Facebook запевняють, що дану технологію вони вже протестували.

Нагадаємо, що Google і Facebook залишать співробітників «на віддаленій роботі» до кінця року. Деякі співробітники зможуть повернутися в офіси вже влітку, проте більшість з них залишаться вдома.