Соціум

Facebook пропонують використовувати для пошуку заражених

Дані можуть бути корисні на ранніх і більш пізніх стадіях поширення вірусу, коли заражених ще мало або їхня кількість досягла піку і зменшується, оскільки допомагають дізнатися, які райони ризикують стати новим осередком.

Нові вогнища зараження можна виявити, використовуючи списки друзів на Facebook, вважають дослідники з Нью-Йоркського університету. Експерти провели аналіз характеру поширення вірусу в двох осередках інфекції — окрузі Вестчестер, США, і провінції Лоді в Італії. І виявили, що найсильніше вірус вразив ті райони, жителі яких були пов’язані з «гарячими точками» через соціальну мережу. Про це повідомляє The Guardian.

Проаналізувавши списки друзів на Facebook жителів передмістя Нью-Йорка, дослідники дійшли висновку, що найсильніше з ним були пов’язані прибережні зони і центр міста. На практиці заражених в цих місцях виявилося більше, ніж в інших районах міста. Досліджуючи зв’язки з Вестчестером, вони також змогли виявити й інші «гарячі точки» — Маямі і гірськолижні курорти в південному і центральному Колорадо, популярні місця відпочинку для багатьох заможних жителів округу.

Подібна ситуація склалася і в Лоді. Використовуючи Facebook, дослідники простежили зв’язок вогнища інфекції з районом Ріміні, популярним морським курортом на Адріатиці, який в підсумку теж став осередком зараження.

«Списки друзів дозволяють визначити, з якими областями найсильніше пов’язане вогнище інфекції, при цьому не порушуючи конфіденційність користувачів», — вважають вчені.

Дослідження було засноване на новому інструменті, який називається «Індекс соціальної зв’язності» і був створений авторами спільно з Facebook.

Раніше корпорації Apple і Google заявили, що спільними зусиллями створять глобальну систему відстеження людей, які контактували з інфікованими коронавірусом.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net