Соціум

Facebook вперше розкрив статистику постів з риторикою ненависті

Компанія Facebook вперше представила статистику, яка демонструє поширеність риторики ненависті на своїй соціальній платформі. У третьому кварталі удосконалення технології дозволило завчасно заблокувати публікацію понад 22 мільйонів подібних постів, йдеться в звіті Facebook про дотримання стандартів спільноти в третьому кварталі 2020 року.

За даними компанії, з липня по вересень поточного року на 10 тисяч переглядів контенту, опублікованого користувачами усього світу, припадало 10-11 повідомлень, що містять риторику ненависті.

Також модератори платформи в третьому кварталі вжили заходів щодо 22,1 мільйона постів, в яких автори розпалювали ненависть. У Facebook зазначили, що подібні публікації віддалялися ще до того, як на них надходили скарги користувачів.

У попередньому кварталі подібної модерації зазнали 22,5 мільйона ворожих постів.

Зазначається, що записи, які розпалюють ненависть, не тільки видалялися із соцмережі. Деяким авторам відправлялися попередження, частина облікових записів були відключені, а деякі публікації передавали стороннім відомствам.

У Instagram, який також належить Facebook Inc, за вказаний період модерації зазнали 6,5 мільйона публікацій, автори яких намагалися розпалити ненависть. У другому кварталі таких постів було 3,2 мільйона, всі вони видалені.

У доповіді говориться, що завдяки поліпшенню роботи інструментів штучного інтелекту, вдається швидко виявляти заборонений контент і реагувати на нього.

До цього стало відомо, що Facebook видалив групу прихильників Трампа за заклики до насильства. Група під назвою Зупинити злодійство також поширювала фейки у фальсифікаціях на виборах в США.

Раніше повідомлялося, що Facebook для користувачів збере дані про зміни клімату.