Здоров’я

Фахівці рекомендують 3 напої, які корисні страждаючим від цукрового діабету

Проблема цукрового діабету торкнулася величезної кількості жителів планети. Недугу діагностують у людей різного віку. Якщо ви страждаєте від цієї хвороби, то знаєте, як важливо не тільки те, що ви їсте, але і п’єте, інформує Ukr.Media.

Багато напоїв містять високий рівень вуглеводів, які можуть вплинути на показник цукру в крові. Американські фахівці рекомендують низькокалорійні напої, що дозволять запобігти сплеск рівня цукру в крові. Крім того, це допоможе полегшити симптоми хвороби, уникнути неприємних побічних ефектів і підтримувати здорову вагу, що дуже важливо для пацієнтів з подібною проблемою. Отже, які три напої краще всього пити тим, хто страждає від цукрового діабету?

Трав’яні чаї

Цей вид чаю є одним з найкращих варіантів для діабетиків. Такий напій не тільки дуже корисний для здоров’я, але і приємний на смак. Сам по собі трав’яний чай здається злегка солодким, але при цьому він не підвищує рівень глюкози в крові. Більш того, він здатний знижувати запальні процеси, що позитивно відображається на стані хворого.

Кава

Кілька років тому було проведено дослідження, результати якого показали, що вживання кави може допомогти знизити ризик розвитку цукрового діабету II типу. Ризик нижчий для людей, які вживають дві-три чашки кави в день. При цьому дуже важливо, щоб кава була без цукру. Наявність в цьому напої таких добавок, як цукор або вершки, може збільшити кількість калорій, що впливає на рівень глюкози в крові. Тому пити краще чисто чорну каву.

Овочевий сік

У більшості фруктових соків присутня велика кількість цукру, тому його краще замінити овочевим соком. Або зробити змішаний сік. Наприклад, взяти деякі зелені листові овочі і додати до них невелику кількість ягід. Тоді напій вийде корисним і смачним.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net