Здоров’я

Фахівці розповіли, в якому випадку варений рис може бути небезпечний для здоров’я

Іспанські медики попередили про небезпеку звареного рису.

Зварений рис може стати джерелом токсичних речовин, якщо після приготування не відправити швидко в холодильник, — про це попередили медики з Іспанії, інформує Ukr.Media.

Зварений рис, що зберігався в умовах кімнатної температури навіть нетривалий час, може таїти небезпеку для організму, стверджують іспанські медики. За їхніми словами, його зерна містять спори бактерії Bacilius cereus, які перебувають у сплячому стані і пробуджуються від контакту з водою.

Процес готування не знищує їх повністю, тому у звареному рисі ці мікроорганізми продовжують залишатися активними і виділяти токсичні речовини. Вживання такого рису може стати причиною отруєння, супроводжуваного характерними ознаками — нудотою, порушенням стільця.

«Ніхто не прибирає приготований рис відразу в холодильник, і поки він остигає при кімнатній температурі, бактерії продовжують розмножуватися», — попередили іспанські фахівці.

Експерти констатують, що небезпечні мікроби бояться холоду, тому зварений рис необхідно якомога швидше прибирати в холодильник. Але і там продукт не повинен зберігатися більше одного-двох днів.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net