Соціум

Фахівця з корінних народів убили стрілою при вивченні племені

Один із провідних фахівців Бразилії з вивчення корінних народів Амазонії Ріель Францискато був убитий стрілою, коли наближався до місця проживання одного з племен. Вчений усе життя намагався захищати племена Амазонії, пише BBC.

Смертельний інцидент стався на заході Бразилії в муніципалітеті Серингейра в штаті Рондонія, куди 56-річний Францискато вирушив, щоб провести віддалений моніторинг для вивчення міграції ізольованого народу.

Францискато і його група були обстріляні, коли підходили до групи корінного населення. Вчений спробував сховатися за автомобілем, але був смертельно поранений стрілою.

«Ми почули звук стріли, яка потрапила йому в груди. Потім він закричав, витягнув стрілу і побіг назад. Йому вдалося пробігти 50-60 метрів, після чого він упав майже замертво. На жаль, нашого друга більше немає», — розповів колега бразильця, який став очевидцем трагедії.

Ріель 30 років займався вивченням і охороною корінного населення. Він працював в урядовому Національному інституті індіанців у Бразилії.

Нагадаємо, що в джунглях Амазонії через місяць знайшли заблукалу жінку з трьома дітьми. Жінка з дітьми бродила по джунглях 34 дні, харчуючися ягодами.