Men's & Women's

Ford презентував електричний кросовер для Європи з запасом ходу 600 км

Компанія представила європейську версію свого електричного кросовера Mustang Mach-E.

У Лондоні компанія Ford представила перший в історії бренду електричний кросовер, який адаптований для Європи, інформує Ukr.Media.

Та на дорогах Старого Світу новий електричний кросовер Mustang Mach-E з’явиться навіть раніше, ніж в США.

За твердженням творців новинки, до кінця майбутнього року Ford має намір запропонувати на європейському ринку 18 електрифікованих автомобілів, а в поточному році їх число повинне зрости до 14-ти. У планах компанії електрифікувати весь модельний ряд, включаючи такі популярні моделі, як Fiesta, Focus і Kuga.

Що ж стосується першого електричного кросовера, то Mustang Mach-E для Європи отримав ряд відмінностей. Зокрема, інженери змінили настройки підвіски, рульового управління, системи стабілізації та повнопривідної трансмісії у відповідність з уподобаннями європейських покупців.

Оснащений батареєю збільшеної потужності та приводом на задні колеса, Mustang Mach-E зможе подолати до 600 км (по циклу WLTP). Цікаво, що 85% покупців новинки, які вже розмістили свої замовлення, обрали саме таку батарею.

Завдяки мережі швидких зарядок IONITY, здатних видавати потужність 150 кВт, Mustang Mach-E зможе поповнювати запас електроенергії за 10 хвилин. Цього вистачить, щоб подолати до 93 км.

У списку опцій новинки — комунікаційна система FordPass Connect, яка забезпечить доступ в інтернет і онлайн сервісів. Інформаційно-розважальний комплекс SYNC має 15,5-дюймовий сенсорний екран і ним можна керувати за допомогою голосових команд. Крім того, він підтримує роботу Apple CarPlay, Android Auto та AppLink.

Спочатку електромобіль буде запропонований у трьох варіантах. Базова версія має задній привід і може комплектуватися 258-сильний двигуном і батареєю на 75,7 кВт або 285-сильним двигуном і батарей на 98,8 кВт. Такий кросовер зможе подолати без підзарядки від 450 до 600 км в залежності від ємності акумулятора.

Друга версія відрізняється наявністю повного приводу. У цьому випадку можна обирати між базовим електродвигуном і АКБ або більш потужним 337-сильним варіантом. Запас ходу в першому випадку складе 420 км, у другому — 540 км.

Третій варіант під назвою GT з’явиться в продажу у 2021 році та буде відрізнятися 465-сильним двигуном, батареєю ємністю 98,8 кВт, 20-дюймовими колісними дисками та додатковими аксесуарами. Запас ходу такого кросовера складе 500 км.

Європейська версія цього кросовера від американської версії буде відрізнятися також іншими ходовими вогнями та чорним контуром фальшрадіаторної решітки.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net