Світ

Франція тестуватиме туристів на коронавірус

Тестування на території Франції проводитимуть вибірково для туристів, які стануть прибувати з країн з неблагополучною епідемічною обстановкою.

Влада Франції має намір тестувати на можливе зараження коронавірусом всіх, хто прибуває з країн з неблагополучною епідемічною обстановкою, заявив офіційний представник уряду Габріель Атталь. Про це в неділю, 12 липня, повідомляє телеканал BFM і газета Le Parisien.

«Ми маємо намір проводити тестування в аеропортах всіх, хто прибуває з країн з високим ризиком зараження коронавірусом», — зазначив він, наголосивши, що це є заходом щодо обмеження поширення інфекції на території Франції.

При цьому Атталь зазначив, що у Франції є можливість тестувати до двох тисяч таких мандрівників на день.

Однак він зазначив, що тестування не торкнеться тих, хто здав тест до відправлення до Франції.

Як уточнює Le Parisien, у список неблагополучних країн входять всі країни, за винятком держав-членів ЄС, а також Австралії, Андорри, Ватикану, Великобританії, Грузії, Ісландії, Канади, Ліхтенштейну, Марокко, Монако, Норвегії, Нової Зеландії, Руанди, Сан-Марино, Сербії, Таїланду, Тунісу, Уругваю, Чорногорії, Швейцарії, Південної Кореї і Японії.

Раніше повідомлялося, що французький національний авіаперевізник Air France з 13 липня відновлює регулярні рейси в Україну. Маршрут Париж-Київ з’єднає аеропорти Шарль-де-Голль і Бориспіль.