Політика

Франція вирішила покарати Туреччину через слова Ердогана

Французька влада готує низку заходів у відповідь щодо Туреччини після образливої заяви турецького лідера Реджеба Ердогана на адресу президента Еммануеля Макрона. Про це повідомило інформагентство Інтерфакс-Україна.

Після турецького заклику бойкотувати французькі товари у Франції розглядають введення економічних санкцій, зокрема, обмеження імпорту турецької продукції.

У військовому плані вивчається можливість посилення операцій в східному Середземномор’ї, де активно присутні ВМС Туреччини.

Також може бути посилено тиск на мережі турецького впливу у Франції, які знаходяться під контролем Генеральної дирекції внутрішньої безпеки DGSI.

Загострення відносин Парижа і Анкари сталося після образливих зауважень Ердогана, який висловив сумнів у психічному здоров’ї Макрона.

Раніше французький президент заявив про намір захистити іслам у Франції від іноземного впливу і суворіше контролювати джерела фінансування мечетей.

Це сталося після трагедії в місті Конфлан-Сент-Онорін, де ісламський радикал обезголовив вчителя історії, який показав учням карикатури на пророка Мухаммеда як приклад висловлювання свободи думки.

Раніше Ердоган заявив, що Європа наближає свій кінець через ісламофобії. Він звинуватив європейські країни в «фашистському менталітеті» і лицемірстві, згадавши карикатури на пророка Мухаммеда у французькому журналі Charlie Hebdo.