Прогрес

Французький літак побив рекорд за тривалістю перельоту

Літак Airbus A350-900 здійснив найдовший безпосадочний внутрішній політ: 16 129 кілометрів між Таїті і Парижем.

Літак авіакомпанії French bee зробив найтриваліший в цивільній авіації політ, подолавши понад 16 тисяч кілометрів під час перельоту з французького острова Таїті в Париж. Про це повідомила прес-служба компанії в Twitter.

«Побито світовий рекорд. French bee з гордістю повідомляє, що її Airbus A350-900 здійснив найдовший безпосадочний внутрішній політ: 16 129 кілометрів між Таїті і Парижем (аеропорт) Орлі за 16 годин і 49 хвилин», — йдеться в повідомленні.

Телеканал BFMTV зазначає, що спочатку літак вилетів 12 травня через Францію в бік Французької Полінезії. Під час вильоту на його борту було 20 тонн медикаментів, призначених для заморського співтовариства Франції в Тихому Океані. Потім в п’ятницю повітряне судно, що вилетіло з Міжнародного аеропорту Таїті Фааа, приземлилося в Парижі.

У свою чергу, глава лоукостера Мюріель Ассулін заявила, що літак Airbus A350 — «найбільш просунутий в світі літак з точки зору ефективності витрачання палива». При цьому, як додає канал, директор з повітряних перевезень компанії Людовик Андре вказав, що переліт пройшов «на середній висоті 12 500 метрів і зі швидкістю 940 км/год».

У жовтні 2019 року Boeing 787-9 здійснив безпересадочний рейс з Нью-Йорка до Сіднея за 19 годин і 16 хвилин, однак цей політ між двома різними країнами носив тестовий характер.

А в лютому 2020 року повідомлялося, що пасажирський літак поставив новий швидкісний рекорд. Він досяг швидкості більш як 800 миль в годину.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net