Економіка

Франція вирішила закрити найстарішу АЕС

Атомну електростанцію Фессенхайм, запущену в 1977 році, обіцяв закрити ще Олланд, але терміни переносилися.

Влада Франції під середину літа зовсім припинить роботу найстарішої в країні АЕС Фессенхайм. Відповідне розпорядження було опубліковане в офіційному державному віснику Journal Officiel.

«Тема: скасування ліцензії на експлуатацію атомної електростанції у Фессенхаймі. <…> Текст вступає в силу 22 лютого 2020 року для реактора номер 1 і 30 червня для реактора номер 2», — свідчить текст послання.

Два реактори АЕС будуть зупинені наприкінці лютого і наприкінці червня.

«Ця подія… є першим кроком щодо втілення енергетичної стратегії Франції, яка спрямована на поступове вибудовування балансу між ядерною і відновлюваною електроенергією в умовах скорочення шкідливих викидів від виробництва електроенергії завдяки закриттю вугільних електростанцій до 2022 року», — йдеться в комюніке уряду.

АЕС Фессенхайм була введена в експлуатацію 1 січня 1977 року. Її закриття було однією з передвиборних обіцянок президента Франсуа Олланда, проте терміни переносилися вже кілька разів.

Зазначимо, у рамках Національної екологічної програми переходу на відновлювані джерела енергії Франція зупинить 14 ядерних реакторів під 2035 рік.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net