Аналітика

FT: Нафтова криза — найсерйозніша за 100 років

Протягом декількох місяців світові нафтосховища і супертанкери виявляться переповненими дешевою сировиною, після чого нафта може подешевшати ще сильніше.

Нинішня нафтова криза є найгіршою за останні 100 років. Однак, дно ще не досягнуто, оскільки незабаром очікується скорочення світового споживання нафти, повідомляє Financial Times.

Відзначається, що першим чинником, який негативно вплинув на ринок, стало призупинення виробництв по всьому світу на тлі коронавірусу, закриття державних кордонів з метою зупинення розповсюдження захворювання і припинення авіасполучення. Другим фактором виявився вихід Росії і Саудівської Аравії з угоди ОПЕК+ зі скорочення видобутку нафти, який обвалив ціни на сировину до майже 20-річного мінімуму.

Разом з тим, аналітики видання вважають, що ринок ще не досяг дна. Світове споживання нафти, яке зазвичай тримається на рівні 100 мільйонів барелів на день, у найближчі місяці може скоротитися на 10-25 відсотків. Протягом декількох місяців світові нафтосховища виявляться переповненими дешевою сировиною, те ж чекає супертанкери, які використовуються в якості додаткових потужностей для зберігання.

Слідом за цим нафта може подешевшати ще сильніше, вважають експерти. Вони передбачають, що ціна еталонної сировини Brent може опуститися до 10 доларів за барель або навіть нижче.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net