Соціум

Гейтс дасть 100 мільйонів доларів на поширення вакцини від COVID-19

Необхідно виробляти не менше двох млрд доз вакцини в рік, щоб зменшити проблему інфікування коронавірусом, вважає мільярдер.

Фонд засновника компанії Microsoft Білла Гейтса і його дружини Мелінди надав 100 мільйонів доларів Глобальному альянсу з вакцин та імунізації, щоб прискорити повсюдну доступність вакцини від коронавірусу після її розробки. Про пожертву, зробленому на адресу некомерційної організації, у четвер, 4 червня повідомляє Bloomberg.

«Це дозволить зробити все необхідне, щоб після розробки вакцини всі нужденні отримали до неї доступ», — цитує бізнесмена видання.

Гейтс вважає, що забезпечити бідні регіони вакциною можна за допомогою інвестування в будівництво фабрик в усьому світі і виробництво мільярдів доз вакцини.

«План полягає в тому, щоб побудувати кілька фабрик в Азії, також, в Північній і Південній Америках, кілька фабрик в Європі. І якщо вони зможуть виробляти до двох млрд доз на рік, тоді проблема їх розподілу не буде надгострою», — заявив мільярдер .

Також, видання повідомляє, що Гейтс виділив 1,6 млрд доларів на діяльність альянсу з імунізації населення в усьому світі.

Раніше Гейтс заявив, що людство зможе повернутися до звичного життя тільки після появи вакцини від коронавірусу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net