Світ

Генсек НАТО відзначив рекордну військову присутність США в Європі

Столтенберг визнав, що після холодної війни США обґрунтовано скорочували свою військову присутність в Європі, але тепер все навпаки.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг визнав, що військова присутність США в Європі досягла рекордного рівня з початку століття, пише ТАСС.

«Зараз американських військ в Європі більше, ніж за багато років з початку століття. Через кілька тижнів почнуться найбільші навчання Захисник — 2020 року, для участі в яких в Європу зі США прибудуть 20 тис. військових», — заявив він.

Генсек визнав, що після холодної війни США обґрунтовано скорочували свою військову присутність в Європі, але тепер все навпаки.

«Парадокс у тому, що, незважаючи на всі наші розбіжності, ми (європейські країни і США, — ред.) зараз робимо разом більше, ніж будь-коли», — заявив він.

Столтенберг також закликав європейських парламентарів розділити його точку зору, що Євросоюз потребує НАТО і участі США (а також Канади і Туреччини) в стримуванні Росії і в «діалозі з нею про контроль над озброєннями», в боротьбі з тероризмом, а також у пошуку відповідей на виклики з боку Китаю.

Глава НАТО не назвав у своєму виступі конкретних цифр про чисельність американських військових в Європі сьогодні.

Навчання Defender 2020 стануть наймасштабнішими за 25 років маневрами США в Європі.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net