Світ

Генсек ООН озвучив найгірший сценарій після COVID-19

Пандемія COVID-19 посилила і без того складну ситуацію з нерівноправністю у відносинах як усередині країн, так і між державами. Після її завершення у світу буде лише два сценарії подальшого розвитку. Про це заявив генсек ООН Антоніу Гутерріш в опублікованій в статті для Aftonbladet.

У матеріалі Гутерріш зазначив, що хоч заглянути майбутнє не можна, він бачить лише два можливих сценарії для світу після пандемії: оптимістичний і песимістичний.

На думку генсека, найгірший з цих шляхів передбачає глобальну депресію, яка буде супроводжуватися збільшенням сегрегації і ксенофобії.

«Якщо цей сценарій втілиться в життя, ми побачимо, як ростуть сегрегація, популізм і ксенофобія. Кожна країна буде діяти самостійно — або в так званих коаліціях, які бажають співпрацювати лише з деяких конкретних завдань», — зауважив він.

У такому випадку, додав Гутерріш, можна буде очікувати настання глобальної депресії довжиною в 5-7 років.

Оптимістичний же сценарій передбачає успішний план загального відновлення і надання допомоги державам, що розвиваються.

Також його втіленню в життя допомогла б поява ефективної та доступної вакцини від коронавірусу протягом найближчих дев’яти місяців.

«Якщо так все і станеться, а економіка буде поступово відновлюватися, ми почнемо рухатися в потрібному напрямку, щоб через два-три роки в якійсь мірі повернутися до нормального стану», — зазначає Гутерріш.

За словами Гутерріша, поки важко зрозуміти, в який бік рухається світ, але необхідно зробити все заради першого сценарію, а також підготуватися до другого.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net