Аналітика

Глава МВФ оцінила виконання Києвом умов фонду

Глава МВФ Крісталіна Георгієва прокоментувала ситуацію з наданням траншей Україні за новою програмою.

Представник МВФ відзначила «хороший прогрес» Києва у виконанні попередніх умов фонду. Про це вона сказала в коментарі Укрінформу.

«Я дуже уважно стежу за розвитком ситуації з моменту досягнення з Україною угоди на робочому рівні. У мене також була можливість зустрітися з президентом Зеленським та командою в Давосі. Те, що ми бачимо, — це хороший прогрес», — сказала Георгієва.

Вона уточнила, що однією з умов було «представлення бюджету, обѓрунтованого у фінансовому плані». У фонді очікують також «кроки, пов’язані з верховенством права», і пообіцяли стежити за розвитком цього питання протягом найближчих тижнів.

«Наша спрямованість полягає в тому, щоб підтримати Україну на шляху до поліпшення конкурентного середовища», — додала глава МВФ.

Георгієва також звернула увагу на певні групи впливу, які є в Україні.

«Ми всі визнаємо, що в країні існують певні зацікавлені кола, які не обов’язково допомагають досягти інклюзивного зростання», — зазначила вона.

Раніше прем’єр-міністр Олексій Гончарук не зміг назвати терміни нових траншів МВФ. Про трирічну програму на 5,5 мільярда доларів домовилися на початку грудня, але терміни її затвердження фондом досі невідомі.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net