Політика

Глава МЗС Німеччини зібрався в Україну на День незалежності

Під час телефонної розмови міністра закордонних справ Дмитра Кулеби з главою МЗС Німеччини Хайко Маасом останній отримав запрошення відвідати Україну 24 серпня в День незалежності. Про це розповіли в прес-службі МЗС України.

«Глава МЗС України подякував німецькому колезі за прийняте запрошення відвідати Україну у важливий день для нашої країни — День незалежності», — розповіли в міністерстві.

Зазначається, що міністри обговорили ситуацію в Білорусі. Кулеба розповів Маасу про затримання білоруською владою двох українських правозахисників громадської організації Схід SOS Євгена Васильєва та Костянтина Рєуцького. Міністри домовилися підтримувати зв’язок щодо цієї ситуації.

Також обговорювалося питання ситуації на Донбасі. Міністри погодилися, що постійне припинення вогню в зоні ООС здатне створити передумови для подальшого мирного врегулювання.

Дипломати обговорили перспективи контактів на рівні міністрів нормандської четвірки і погодилися, що така зустріч чотирьох міністрів вкрай необхідна в найближчі місяці.

Кулеба також подякував Маасу за готовність уряду Німеччини надати Україні 18 апаратів штучної вентиляції легенів.

Напередодні повідомлялося, що президент Володимир Зеленський затвердив святкування Дня незалежності.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net