Прогрес

Глава МЗС підтримує подвійне громадянство

Дмитро Кулеба підкреслив, що це його особиста позиція, і закликав шукати збалансоване рішення цього питання.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що питання подвійного громадянства викликає дискусії в Україні, тому необхідно знайти збалансоване рішення. Про це він розповів 11 червня в ефірі ток-шоу Право на владу на телеканалі 1+1.

«Що стосується подвійного громадянства. Це питання викликає дискусії, є різні люди, які підтримують цю ідею, які не підтримують. Я особисто вважаю, що ми повинні знайти збалансоване рішення», — підкреслив глава МЗС.

За його словами, з початку 90-х років, коли приймалася Конституція України і вводилося правило про єдине громадянство, ситуація в корені змінилася.

«Давайте дивитися правді в очі: мільйони українців за цей час із різних причин виїхали за кордон. При цьому вони хочуть залишатися громадянами України, мільйони з них допомагали Україні в найважчі для неї хвилини», — зазначив міністр.

При цьому Кулеба підкреслив, що наявність двох паспортів неприпустима для держслужбовців, для представників влади, а також не може бути подвійного громадянства з державою-агресором.

Глава МЗС уточнив, що, коментуючи це питання, представляє особисту позицію.

«Я не представляю зараз тут позицію держави, коментуючи це. Я, як міністр закордонних справ, як людина, яка бачить цю проблему, хочу підкреслити, що ми в Україні повинні знайти збалансоване рішення для цього, для того, щоб українці, які розсипані зараз по всьому світу, мали можливість не розривати зв’язок із батьківщиною», — зазначив він.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net