Світ

Глава МЗС Вірменії очікує поглиблення і розвитку вірмено-українських відносин

Міністр Мнацаканян на зустрічі з Іваном Кулебою висловив надію на те, що новий посол своєю діяльністю сприятиме ще більшого поглиблення і розвитку вірмено-українських відносин, які мають історично міцні основи, про це повідомили в департаменті ЗМІ та громадської дипломатії МЗС Вірменії.

Глава МЗС і посол високо оцінили роль вірменської громади, активно залученою в суспільно-політичне життя України, як сполучної ланки в зміцненні дружніх відносин між двома країнами.

Сторони відзначили кроки по зміцненню вірмено-українського політичного діалогу, в тому числі шляхом проведення періодичних консультацій між зовнішньополітичними відомствами, активізації діалогу на різних рівнях. У цьому контексті співрозмовники наголосили на важливості проведення чергового засідання вірмено-української міжурядової комісії з економічних питань.

Сторони підкреслили також важливість парламентської платформи співпраці і висловили впевненість, що сформовані в парламентах двох країн групи дружби сприятимуть активізації вірмено-українських міжпарламентських зв’язків.

Відбувся також ґрунтовний обмін думками з низки актуальних питань міжнародного та регіонального порядку.

Раніше повідомлялось, що посол України вручив копії вірчих грамот міністру закордонних справ Вірменії.

Нагадаємо, парламентська група з міжпарламентських зв’язків з Вірменією створена 18 жовтня в Верховній Раді України. Його очолив Артем Дмитрук, депутат від правлячої фракції «Слуга народу».

Голова Союзу вірмен України Вілен Шатворян вітав створення групи, зазначивши, що ефективні і динамічні відносини між Вірменією та Україною відповідають інтересам обох країн.

В інтерв’ю AnalitikaUA.net, Шатворян сказав, що бачить великі перспективи для зміцнення політичних відносин між Києвом і Єреваном. «Парламентська дипломатія є важливим ресурсом для зовнішньополітичної роботи. Упевнений, що активізація співпраці між парламентськими групами може стати важливим стимулом для розвитку співпраці між двома країнами».

Він додав, що Союз вірмен України буде продовжувати максимально розвивати відносини між Україною і Вірменією.