Світ

Глава УГКЦ подарував Папі Римському ікону, написану на дошці від ящика для патронів

Ікона є символом страждань українського народу в результаті війни на Сході, що преобразилися в молитву, пояснили в УГКЦ.

Глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) зустрівся з Папою Римським Франциском у Ватикані і подарував йому ікону Пресвятої Богородиці, написану на дошці від ящика для патронів. Про це повідомляється на сайті УГКЦ.

«Блаженніший Святослав подарував Папі Франциску ікону Пресвятої Богородиці, яка розкриває обійми над українською землею. Ікона написана на дошці з-під ящика для патронів і є символом страждань українського народу в результаті війни на Сході, що преобразилися в молитву», — йдеться в повідомленні.

Глава УГКЦ сказав Папі, що «ця ікона є голосом болю України і молитвою за справедливий мир в нашій країні».

Святіший Отець запевнив Святослава в своїй постійній увазі до подій в Україні і молитвах за справжній мир для неї.

«Не тимчасові перемир’я, але щире прагнення до взаєморозуміння і діалогу можуть принести їй мир», — сказав Папа Франциск.

В УГКЦ розповіли, що подарунок Святослава відноситься до колекції ікон «Страсті», написаних на ящиках з-під патронів до п’ятої річниці війни на Донбасі. Кошти, отримані від продажу цих ікон, йдуть на потреби Першого добровольчого мобільного госпіталю ім. Миколи Пирогова — найбільшого недержавного госпіталю на Донбасі, де лікуються поранені українські військові.

Нагадаємо, 8 лютого президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском у Ватикані. Глава держави під час бесіди з Папою попросив його допомогти зі звільненням полонених українців і запросив в Україну.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net