Соціум

Голод може вбити більше людей, ніж коронавірус — Oxfam

Пандемія коронавірусу спровокувала економічну кризу, у результаті якої тисячі людей можуть померти від голоду.

До кінця 2020 року від голоду через пандемію може померти більше людей, ніж від коронавірусу. Про це заявило Міжнародне об’єднання для боротьби з бідністю у світі Oxfam, передає BBC в четвер, 9 липня.

«В Oxfam попередили, що до кінця року щодня 12 тисяч осіб можуть помирати від голоду, пов’язаного з коронокризою — потенційно більше, ніж від, власне, хвороби», — сказано в повідомленні.

До голоду призведе ціла низка факторів, зокрема безробіття, збитки виробників їжі від карантину, а також труднощі з доставкою допомоги.

Oxfam виділила десяток особливо вразливих регіонів світу: Ємен, Конго, Афганістан, Венесуела, західна частина субсахарської Африки, Південний Судан, Судан, Сирія і Гаїті.

Раніше в ООН заявили, що через пандемію впало число мігрантів і біженців. Експерти прогнозують невеликий приріст кількості мігрантів в 2020 році у зв’язку з карантинними обмеженнями по всьому світу.

Нагадаємо, що число COVID-19 у світі перевищило 12 мільйонів осіб. Найбільше число заражених коронавірусною інфекцією нового типу зафіксовано в Сполучених Штатах.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net