Політика

Головний санлікар України назвав умову жорсткого карантину

Влада буде змушена повернути жорсткий загальний карантин в разі заповнювання всіх ліжко-місць у лікарнях, виділених для лікування коронавірусу. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю виданню Новое время.

«Межа — це заповненість ліжок. Коли система охорони здоров’я буде на межі колапсу. Коли крім «ковідних», у нас ще є велика кількість людей з інфарктами, з інсультами, а також іншими захворюваннями, коли невідкладна допомога повинна буде надаватися вже зараз протягом 15 хвилин», — сказав він.

Разом з тим, за словами головного санлікаря, повторне введення жорсткого карантину в Україні не знадобиться, якщо всі будуть дотримуватися протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, що в Україні майже 3,4 тисячі нових випадків COVID. При цьому одужали за добу майже 1,8 тисячі. Найактивніше приріст нових хворих йде в Дніпропетровській, Тернопільській та Харківській областях, а також у Києві.

При цьому в Києві виявили 330 нових хворих на коронавірус. Напередодні троє киян померли. За добу захворіло 13 медиків, були госпіталізовані 38 пацієнтів.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net