Політика

Гончарук пообіцяв рекордно низькі платіжки за лютий

У деяких регіонах жителі отримають платіжки за опалення з 40% знижкою, анонсував прем’єр.

Платіжки за комунальні послуги в лютому будуть рекордно низькими в порівнянні з попередніми роками. Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час прес-конференції в понеділок, 2 березня.

«Ми прекрасно пройшли зиму, це сталося і завдяки прекрасній погоді… За лютий українці заплатять, напевно, рекордно низьку ціну, низьку платіжку, не тільки за цю зиму, а й за останні роки. Це такий хороший підсумок зими. У нас фактично витрати людей набагато менші, ніж в попередні роки. Це перший хороший сигнал», — заявив прем’єр.

За його словами, ціна на газ за лютий буде нижчою за 4000 грн за тисячу кубометрів.

«У лютому газ коштував набагато дешевше, ринок сприяв тому, що ми очікуємо, що у вартості комунальних послуг газ буде менш як 4000 грн», — сказав Гончарук.

За його словами, з урахуванням озвученої ціни на блакитне паливо деякі теплогенеруючі підприємства можуть знизити рахунки за лютий для своїх споживачів на 40%.

Раніше прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що в січні комунальні послуги подорожчали через зростання цін на газ і споживання, але в лютому будуть найнижчими за всю зиму.