Економіка

Гончарук: Вперше тарифи не ростуть, а зменшуються

Українцям знизили вартість комуналки на 30%, повідомив прем’єр. І це, за його словами, перший опалювальний сезон за багато років, коли тарифи не ростуть, а зменшуються.

Кабмін цієї зими спільно з представниками місцевої влади знизив суму в платіжках за тепло до 30% для користувачів індивідуального опалення, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук у своєму Telegram-каналі.

«Це — перший опалювальний сезон за багато років, коли тарифи не ростуть, а зменшуються», — написав він.

«Але ви отримали дві платіжки — за газ і за транспортування. Та це не означає, що доведеться платити більше. Так, якщо ви складете цифри обох платіжок, то побачите, що в січні цього року сума менша, ніж у січні 2019», — додав прем’єр.

Раніше, за його словами, ціна за транспортування була включена в платіжку і входила в загальний тариф. Тепер їх розділили компанії, які постачають і транспортують газ.

«Це рішення викорінює олігархічну монополію. Зараз з’явився цивілізований ринок енергоносіїв — постачальники послуг більше не будуть нав’язувати! Кожен споживач зможе сам обирати собі кращі умови. Тарифи не повинні регулюватися вручну. Довгі роки це відбувалося саме так — і платіжка тільки зростала. Ми вперше зменшили її, порівняно з аналогічним періодом минулого року», — повідомив Гончарук.

Відзначимо, що напередодні кияни отримали січневі платіжки, в яких сума за опалення значно збільшилася, порівняно з груднем 2019 року. У Київтеплоенерго киянам пояснили зростання платіжок за тепло.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net