Прогрес

Google Maps буде попереджати про обмеження щодо пересування

Сервіс також буде повідомляти про наявність контрольно-пропускних пунктів, пов’язаних з коронавірусом, зокрема, на кордонах країн.

Сервіс карт Google Maps буде попереджати про обмеження щодо пересування, введені в тій чи іншій країні через коронавірусну інфекцію. Про це, в понеділок, 8 червня, повідомляється на сайті компанії Google.

У прес-релізі компанії сказано, що в умовах пандемії коронавірусу важливо знати, «наскільки в певний час переповнений залізничний вокзал або чи працює автобус за розкладом».

«У нашій останній версії Google Maps для Android і iOS ми представляємо функції, які допоможуть легко знаходити важливу інформацію, якщо вам необхідно здійснити поїздку, будь то поїздка на автомобілі або на громадському транспорті», — йдеться в прес-релізі.

Карти Google Maps будуть показувати актуальну інформацію від місцевих транспортних управлінь. Функція спочатку буде доступна в Канаді, США та Мексиці. Далі вона буде доступна жителям Аргентини, Австралії, Бельгії, Бразилії, Колумбії, Франції, Індії, Мексики, Нідерландів, Іспанії, Таїланду, Великобританії і США. Уточнюється, що найближчим часом список країн буде розширено.

Раніше корпорації Apple і Google спільними зусиллями створили глобальну систему відстеження людей, які контактували з інфікованими коронавірусом.