Прогрес

Група палеонтологів знайшла новий вид динозаврів у Китаї

Попри маленькі розміри — всього 60 см, ця древня тварина була хижаком.

Дослідники з Китайського університету геологічних наук виявили останки динозавра, що відноситься до невідомого раніше виду. Дослідницька група, що складається з вчених різних країн під керівництвом доктора професора Китайського університету геологічних наук Сінга Ліда, виявила новий вид динозавра комсогнатида у автономному повіті Феннінг Маньчжу в північнокитайській провінції Хебей, інформує Ukr.Media.

Вчені вважають, що стародавній ящір мешкав на нашій планеті в ранньому крейдяному періоді, близько 65 мільйонів років тому. Вони опублікували свої висновки щодо нового виду — дуже маленького двоногого хижого динозавра і назвали його Xunmenglong yingliangis. Ссуньманглонгдіфді відрізняється від інших членів свого сімейства фізичними особливостями, включаючи унікальне поєднання посткраніальних рис та непропорційно довгих гомілок.

Судячи по залишках, динозавр був не більше 60 сантиметрів у довжину, мав довгу гнучку шию. Гострі зуби свідчать про те, що динозавр був м’ясоїдним і агресивним, попри скромні габарити. Все це робило його прекрасним мисливцем.

Більше того, за допомогою успадкованого гарного зору та міцних задніх кінцівок, ці крихітні м’ясоїди могли захоплювати дрібніших тварин і навіть літаючих комах та ящірок під час полювання.

Крихітний, подібний до птахів динозавр-теропод, знайдений у Північному Китаї, був визначений як новий вид, який допоможе вченим краще зрозуміти еволюцію динозаврів.

На сьогодні залишаються питання щодо його уподобань щодо середовища проживання та моделей диверсифікації, але нові результати дадуть свідчення про ареал його проживання.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net