Здоров’я

Харчові продукти, які допоможуть поліпшити розумові здібності

Сучасній людині доводиться справлятися з постійними стресами і працювати з великими обсягами інформації. Виявляється, їжа має сприятливий вплив на розумову здатність, інформує Ukr.Media.

Їмо корисну їжу — допомагаємо мозку нормально працювати

Для функціонування мозку необхідні поживні речовини. При регулярному вживанні деяких продуктів значно поліпшуються розумові здібності.

Журавлина

Цей природний антиоксидант очолює список корисних продуктів. Антиокислювачі, які присутні в ягоді, виводять вільні радикали кисню з організму, які руйнують клітини і прискорюють розвиток хвороб і старіння. Журавлинний морс сприяє поліпшенню пам’яті, оздоровлює весь організм, нормалізує роботу опорно-рухового апарату. Тому напої з журавлини корисні для студентів під час підготовки до сесій.

Чорниця

За корисними властивостями чорниця нітрохи не поступається журавлині. До того ж, ця лісова ягода сприяє посиленню гостроти зору, знімає втому очей. Свіжі ягоди і напій з чорниці корисні тим, хто займається дрібною моторикою, довго працює за комп’ютером.

Лимон

Додавши часточку лимону в чай, ви отримаєте цілющий напій, що зміцнює нервову систему, підвищує імунітет. Сік лимону сприяє активній роботі мозку. Часточка лимона з цукром піднімає настрій. Покращує пам’ять, допомагає сконцентруватися. Вітамін С позитивно впливає на імунітет людини та її психічний стан.

Насіння, горіхи

В горіхах і насінні містяться кислоти омега-3 і 6, вітамін Е, фолієва кислота, вітаміни групи В. Такий склад речовин необхідний для мозку, поліпшення мислення, пам’яті, засвоєння інформації. До того ж, комбінація вітамінів є природним антидепресантом. У горіхах міститься тіамін і магній, які покращують живлення клітин головного мозку і пам’ять. В ядрах мигдалю багато фосфору, необхідного для зміцнення органів зору та активізації розумових процесів.

Зелені овочі

Регулярне вживання шпинату і листкової капусти допомагає посилити мислення і пам’ять. У цих продуктах багато фолієвої кислоти, вітамінів В6, В12, які підтримують нормальну роботу мозку.

Риба жирних сортів

Йдеться про лососеві, скумбрії, сардини, оселедці. Ці сорти багаті жирними кислотами, які необхідні для підтримання нормальної роботи головного мозку і нервової системи.

Для нормальної роботи мозку необхідно пити чисту воду в достатній кількості (близько 8 склянок).

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net