Men's & Women's

Hyundai та KIA розробили принципово нову коробку передач

Корейці поєднали коробку передач і штучний інтелект.

Інженери корейських брендів Hyundai та KIA розробили нову систему перемикання передач, інформує Ukr.Media.

Її робота ґрунтується не на вподобаннях водія, а на оперативних даних про дорожньо-транспортну обстановку.

Фахівці представили першу предиктивну систему перемикання передач, назвавши її Information and Communication Technology (ICT) Connected Shift.

Спільне дітище KIA і Hyundai буде використовуватися на майбутніх моделях марок, що відповідно, не зробить їх дешевшими.

Новітня система в режимі реального часу використовує дані камер і радара, що забезпечують роботу адаптивного круїз-контролю. Тобто нова коробка передач «бачить» дорожні знаки і розмітку, а також «знає» швидкість і відстань до попереду авто.

Крім того, система буде використовувати інформацію, прописану в навігаційних картах: спуски, підйоми і кути поворотів. А ідеальні сценарії перемикання передач прораховує штучний інтелект.

Завдяки багатому спектру даних про транспортну обстановку ICT Connected Shift сама визначає, яку передачу «увімкнути», а також коли краще рухатися накатом, а коли перемикнутися в спортивний режим або пригальмувати.

Результати тестів показали, що така коробка передач дозволяє на 43% скоротити кількість перемикань і на 11% — частоту використання гальм. Тобто розробка збільшує ресурс самої коробки та гальмівної системи, а ще економить паливо.

В майбутньому корейці планують ICT Connected Shift «навчити» взаємодіяти з інтелектуальною дорожньою інфраструктурою. Зокрема, система буде заздалегідь знати, як працюють світлофори на маршруті. В підсумку технологія стане частиною безпілотників Hyundai та KIA.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net