Економіка

ЄІБ виділить Україні €440 млн кредитних коштів

ЄІБ виділить Україні €340 млн кредиту в рамках Програми відновлення та ще €100 млн кредиту на розвиток доріг у Луганській області. Про це повідомляє прес-служба банку.

Гроші в рамках Програми відновлення призначені для створення, відновлення і поліпшення громадських будівель, у тому числі адміністративних будівель, шкіл, медичних центрів і лікарень, державних доріг і мостів, а також на поставки комунальних послуг. Програма орієнтована на підконтрольні Україні території в Донецькій і Луганській областях, а також чотири прилеглі області — Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку і Херсонську.

Фінансування передбачається для таких секторів, як вода і водопостачання, енергетика, містобудування, транспорт.

Кошти проекту розвитку доріг планується направити на реконструкцію регіональних доріг Т-13-02 КПП Танюшівка — Старобільськ — Бахмут і Р-66 КПП Демино-Олександрівка — Сватове — Лисичанськ у Луганській області, що дозволить поліпшити регіональне сполучення і зміцнити позиції сільського господарства за рахунок поліпшення відповідної дорожньої інфраструктури.

ЄІБ підрахував, що загальна вартість реконструкції цих доріг становить 160 млн євро. Мінінфраструктури уточнює, що ще $65 млн позики на цей проект виділяє Світовий банк. Всього в рамках проекту буде відновлено близько 183 км автошляхів загального користування державного значення в Луганській області.

Нагадаємо, що раніше Укрпошта взяла кредит на 63 млн євро у ЄБРР. Перший транш в обсязі 23 млн євро буде спрямовано на придбання і оснащення поштових фургонів.

Також повідомлялося, що Україні виділять €300 млн кредиту на енергоефективність громадських будівель. Гроші будуть спрямовані на енергомодернізації адмінбудівель, шкіл, дитсадків, лікарень і культурних установ.