Світ

ЄК уклала перший договір про закупівлю 300 млн доз COVID-вакцини

Єврокомісія підписала першу угоду про закупівлю 300 млн доз вакцини від COVID-19 виробництва фармацевтичної компанії AstraZeneca. Про це повідомила прес-служба ЄК.

«Як тільки вакцина довела свою безпеку й ефективність проти COVID-19, Єврокомісія погодила контрактну основу для закупівлі від імені країн — членів ЄС 300 млн доз вакцини AstraZeneca з можливістю придбання ще 100 млн доз», — сказано в заяві.

Це перша подібна угода, але, як свідчить заява, «Єврокомісія продовжує обговорювати аналогічні угоди з іншими виробниками вакцин».

Також ЄК пояснює, що «регуляторні процеси будуть гнучкими, але при цьому стійкими».

«Разом з державами-членами і Європейським медичним агентством Єврокомісія буде використовувати існуючі гнучкі можливості в нормативній базі ЄС для прискорення видачі дозволів і забезпечення доступності успішних вакцин від COVID-19. Це включає прискорену процедуру авторизації і гнучкість щодо маркування й упаковки», — підсумували століття.

Нагадаємо, що раніше ВООЗ оцінила витрати на препарати від коронавірусу. Щоб збільшити шанси на успіх у боротьбі з пандемією, необхідно створити умови, за яких вакцина від COVID-19 стане доступною «для всіх людей повсюди», заявив глава ВООЗ.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net