Політика

ЄС розгляне виділення допомоги Україні за прискореною процедурою

Європарламент продовжив дію угоди між ЄС і Україною про співпрацю в науці і технологіях.

Виділення допомоги Україні та іншим країнам-сусідам буде розглянуто в Європарламенті за прискореною процедурою. Відповідне рішення в середу, 13 травня, Європарламент прийняв більшістю голосів, повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що йдеться про пакет допомоги в 3 мільярди євро для подолання кризи, викликаної COVID-19. З цієї суми 1,2 мільярда євро призначені для допомоги Україні.

Зазначається, що в голосуванні взяли участь 689 депутатів. «За» проголосували 602, «проти» — 80, утрималися при голосуванні — 7. Таким чином, рішення було прийнято. Ці результати оголосив президент Єврокомісії Девід Сассолі.

Крім того, депутати продовжили дію Угоди між ЄС та Україною про співробітництво в галузі науки і технологій (з 2002 року — ред). У голосуванні з цього питання взяли участь 690 депутатів, 671 — проголосував «за», 10 — «проти», 9 — утрималися.

5 травня Рада ЄС на рівні постійних представників прийняла пропозицію Єврокомісії надати до 3 мільярдів євро макрофінансової допомоги для десяти країн-кандидатів і партнерів серед країн-сусідів, щоб допомогти їм у подоланні економічного спаду, викликаного пандемією COVID-19. Фінансова допомога буде надаватися у формі кредитів на дуже привабливих умовах і розподілятися наступним чином: Албанія — 180 мільйонів євро; Боснія і Герцеговина — 250 мільйонів євро; Грузія — 150 мільйонів євро; Йорданія — 200 мільйонів євро; Косово — 100 мільйонів євро; Молдова — 100 мільйонів євро; Чорногорія — 600 мільйонів євро; Республіка Північна Македонія — 160 мільйонів євро; Туніс — 600 мільйонів євро; Україна — 1,2 млрд євро.

Для набуття чинності цього рішення потрібне позитивне рішення Європейського Парламенту та Європейської Ради.

Остаточний розгляд пакету відбудеться в п’ятницю.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net