Світ

ЄС витратить 375 мільярдів євро на відновлення туризму

Більшу частину грошей уряди країн ЄС витратить на допомогу своєму туристичному сектору, ще близько 120 мільярдів євро дадуть постраждалим підприємцям і компаніям.

Євросоюз виділить 375 мільярдів євро на відновлення туристичної галузі після пандемії коронавірусу, повідомив виконавчий директор Європейської туристичної комісії (ETC) Едуардо Сантандер. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на португальське інформаційне агентство Lusa.

Як розповів Сантандер, через пандемію коронавірусу туризм в ЄС скоротився приблизно до 10% від колишнього обсягу. Також від пандемії постраждали і пов’язані з туризмом галузі.

«Від круїзних ліній до туроператорів і авіакомпаній, всі зазнають величезних збитків, які становить від 45% для авіаперевізників до 70% для готелів і ресторанів», — заявив він в інтерв’ю журналістам.

Найбільше, за оцінкою Сантандера, постраждають туристичні галузі Португалії, Італії, Іспанії та Греції.

За оцінкою директора ЄТС, пов’язана з коронавірусом криза створить величезне безробіття в країнах Євросоюзу, оскільки якщо обмеження триватимуть ще кілька місяців, то можуть бути втрачені до 10 млн робочих місць.

Європейська туристична комісія об’єднує 33 національних туристських адміністрації країн Євросоюзу.

Раніше Європейський центр з контролю і профілактики захворювань заявив, що в більшості країн ЄС ослабла пандемія коронавірусу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net