Світ

Євросоюз схвалив нові правила маркування шин

Рада ЄС ухвалила нові правила маркування автомобільних шин, спрямовані на зниження викидів парникових газів і шумового забруднення.

Рада Європейського Союзу схвалила нові правила маркування автомобільних шин. Це стосується економічності палива, зчеплення на мокрій дорозі і рівня шуму. Про це йдеться в прес-релізі Євроради.

Тож етикетки на шинах мають стати більш помітними і зрозумілими для споживачів завдяки новим зобов’язанням щодо їхнього зображення. Також повідомляється, що в положення додадуть параметри пробігу і стирання шин, коли ці методи тестування стануть доступними. Очікується, що це допоможе зменшити кількість мікропластику, який потрапляє в довкілля через стирання шин. У майбутньому також з’явиться етикетка для шин вантажних автомобілів і автобусів.

«Система маркування шин спрямована на зниження викидів парникових газів і шумового забруднення в транспортному секторі і підвищення безпеки дорожнього руху», — йдеться в повідомленні.

У Раді ЄС очікують, що це дозволить споживачам отримувати актуальну і співмірну інформацію про ефективність використання палива, безпеки і рівні шуму, а також приймати рентабельні та екологічні рішення при покупці нових шин.

Нові правила вступлять в силу після їхнього прийняття Європейським парламентом і оприлюднення в Офіційному журналі Євросоюзу.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net