Економіка

Євросоюз зняв заборону на імпорт продукції птахівництва з України

Імпорт птиці в країни Євросоюзу був раніше припинений через виявлення у Вінницькій області пташиного грипу.

У Європі зняли заборону на імпорт і транзит територією ЄС української продукції птахівництва, повідомив у Facebook представник України при Євросоюзі, посол Микола Точицький.

«Сьогодні ми здобули дві перемоги в аграрному і санітарному та фітосанітарному секторах. По-перше, у результаті проведеної консолідованої роботи з Європейською комісією сьогодні опубліковано рішення про зняття заборони ЄС на імпорт і транзит по території ЄС продукції птахівництва з України», — написав посол.

Він нагадав, що заборону ввели через виявлення спалаху пташиного грипу на території України.

Ще, за словами чиновника, ЄС «уперше застосував режим зонування» щодо України в контексті спалаху грипу птиці.

«Але ми не зупиняємося на досягнутому і плануємо ввести в аграрному секторі механізм раннього попередження, що сприятиме своєчасному попередженню і належній боротьбі із захворюваннями тварин і рослин, а також запобігання їхньому можливому негативному впливу на взаємовигідні торговельні відносини між Україною і ЄС», — зазначив він.

Як відомо, у січні в Україні тимчасово призупинили ввезення на територію ЄС м’яса птиці, м’ясної продукції з птиці і термічно необроблених продуктів з птиці через спалах пташиного грипу у Вінницькій області.

Як повідомлялося, наприкінці лютого Молдова заборонила ввезення м’яса птиці і яєць з України.